3 страхотни ползи от приема на креатин

Workout.bg

Креатин - 3 страхотни ползи от приема му

 

Креатинът е хранителна добавка, която лесно и бързо снабдява тялото с енергия и помага на спортуващите личности да издържат на повече интензивност при тренировките.

 

Употребата на креатин има изключително много ползи, но най-основните, които се отнасят за всички видове на тази хранителна добавка, са представени в днешното четиво.

 

Когато говорим за фитнес и бодибилдинг, няма как да не заговорим и за хранителните добавки. За добро или за лошо, те са една голяма част от фитнес индустрията, затова е време да обърнем по-специално внимание и на тях.

 

Рядко пишем статии за хранителни добавки и обикновено те са негативни, но днес няма да е точно така!

 

За разлика от много суплементи, добавката креатин е една  от най-разпространените и изследвани добавки на пазара!

 

1.Дава бърз растеж на мускулите

 

Това несъмнено е така, защото креатинът позволява по-голямо натоварване при силова тренировка, което е ключов фактор да постигнете бързо желаните от вас цели. По целия свят креатинът е най-търсената и продавана добавка сред болшинството на бодибилдъри, всякакви състезатели и активно трениращи хора, високопоставени  (поставили си високи) цели.

 

Това чудо се случва поради факта, че основната формула, която дава енергия на тялото, издържа от 8 до 10 минути при високо интензивна тренировка. Тук идва ред на креатинът, който зарежда тялото с така наречения Аденозин трифосфорна киселина (АТФ) и позволява на организма да работи повече от това, което е по силите на всеки един човешки организъм.

 

2.Помага за произвеждането на повече енергия

 

Този суплемент е от малкото изследвани и тествани продукти, които многократно са доказали своята ефективност за това да бъдат лесен източник на енергия. Основният механизъм, който помага за повишаване на енергията при интензивни упражнения са запасите в тялото от фосфокреатин, което е основния източник на енергия в човешкото тяло.

 

Креатинът помага за зареждането и изграждането на нови клетки и регенерира вече изгубената енергия по време на всякакъв вид физически и психически натоварвания.

 

3.Подобрява когнитивните способности.

 

Доказано е, че освен всичко останало, ако давате на тялото си креатин, мозъкът също се зарежда с енергия и увеличава умствените способности на човека. Той действа, като намаля психическата умора и натовареност и позволява на мозъкът да функционира с пълна сила.

 

Всички тези качества, обаче работят само при правилното приемане на креатин. Доказано суплементът е напълно безвреден и безобиден и съществува във всеки един магазин за хранителни добавки(.), но е желателно да се посъветвате с медицинско лице, преди да вземете решението да употребявате хранителната добавка.

 

Може да разчитате абсолютно по всяко време, че магазин за хранителни добавки Workout.bg ще задоволи и откликне на вашите нужди и то бързо и коректно. Ние знаем колко сте нетърпеливи да трансформирате тялото си и да му предадете страхотен вид за лятото, затова ви гарантираме изключително добро съотношение между качество и цена.





{START_COUNTER}